Окрилени от Вяра

Бивш модел, Лучия Джованини намира истинското си призвание в коучинга- life coach. В разговор с Авантика Акеркар, разказва личната си трансформация и как да намерим и изпълним мисията си.


Разпознах я в момента, когато влязах в претъпканото кафе Мумбай. Имаше нещо  в нейното присъствие, начинът по който се вписваше в пространството, което ме накара да повярвам, че предстоеше една необичайна  среща.  Автор на 12 книги, Лучия Джованини провежда  семинари  в  различни краища на света, създавайки “общества на трансформацията”. 

Не се въздържам  да  попитам дали съзнава собствения си блясък.  Вероятно се дължи на факта, че е била супер модел години наред (някой хора го носят в гените си). Отговорът й ме изненадва: 

“Успях да преобразя живота си, да му дам смисъл и цел”.

Извадки от интервюто.....

Винаги сте така фокусирана и осъзната?
Точно обратното! Работех като модел в Европа и заедно с партньора си развивах  бизнес  в същата сфера . Но усещах празнота.. Докато един ден се запитах какво ще се случи ако изживея целия си живот по този начин? И дали в последния ден от  живота  си ще мога  ли да кажа честно и уверено, че съм била щастлива? Този беше моят аха миг, превключих скоростите и се запътих към коучинга.  



Не знаех нищо по въпроса. Скочих в дълбините на неизвестното  с ясното съзнание, че исках да изуча  онова, което щеше да ме направи life coach. Създадах мои методи, работех усърдно и целенасочено.. Мотивацията е мощен двигател, който  се задейства и подхранва  с  въпроси,  развиваш система за контрол и баланс.

Какво Ви носи трансформацията във Вашия живот?
Овластяване! Това е много трудно за жените. От културно-историческа  гледна точка, жените са склонни да се придържат към представите за нежния  пол: неуверени и страхливи; често задоволяваме собствените си нуждите на последно място, живеем без да реализираме мечтите си и без да следваме призванието си. Когато съумееш да оцениш себе си преди всичко и преди всички, правиш първата крачка към промяната; когато кажеш твърдо не; когато приемеш неуспехите като уроци. Трябва да умеем да падаме като дете, което прохожда, ние сме много повече от неуспешните опити. 

Бихте ли споделили някой практически съвет за скока във вярата?
Бъдете готови да задавате въпроси, носете със себе си бележник и отбелязвайте отговорите. Обърнете внимание на мечтите си, намерете или създайте общност от съмишленици и започнете да се доверявате на интуицията си. 

Женската интуиция е много мощна, но ние я прикриваме и често игнорираме .

Индия Ви зове?
Да, ще провеждам  двудневен уъркшоп през януари по метода Толкова различен живот, книгата излезе от печат наскоро: Открий силата на положителната трансформация. Толкова съм щастлива от възможността да посещавам често  Индия. Винаги си тръгвам обновена и благодарна за моите промени. Намирам вдъхновение в работата си с животните,  със студентите и с личните си клиенти.


ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В 
ПЪРВИЯ ПРАКТИЧЕСКИ УЪРШОП НА ЛУЧИЯ ДЖОВАНИНИ В БЪЛГАРИЯ

27 ЮНИ, СРЯДА

Последвайте ни